Enkel övervakning med hjälp av åtelkameras

Bild på en skog med en åtelkamera

Som jägare vill du gärna veta när och även vart djuren rör sig som mest. Eftersom det kan avgöra vart du placerar dig när det är dags för jakt.

Med en praktisk åtelkamera slipper du sitta timme ut och timme in på pass för att lära dig djurens beteendemönster. Vilket gör livet och jakten lättare för dig!

Hur du använder en åtelkamera

En åtelkamera aktiveras av rörelse i området med hjälp av en rörelsedetektor. Du kan därmed sitta bekvämt hemma i soffan och ta emot antingen sms eller email om aktiviteten vid din åtelkamera.

Och enkelt kartlägga djurens beteende i skogen utan att du själv behöver anstränga dig överhuvudtaget! Eftersom det är väldigt tidskrävande att sitta på pass och göra detta kan en åtelkamera vara till stor hjälp för dig som pysslar med jakt.

En billig eller dyr modell – vilket är bäst?

En billig eller dyr modell - vilket är bäst?

I grund och botten borde du se efter en åtelkamera som möter dina förväntningar och har de funktioner du är ute efter. Vill du ha en åtelkamera 4g där du kan ta emot mms?

Eller är det någon annan funktion som är viktig för dig? Fundera på hur du kommer att använda din åtelkamera och ta även del av åtelkamera test för att hitta modellen för dig.

Men något du bör ha i åtanke är batteriet eftersom du inte gärna vill besöka åtelkameran varje dag för att ladda batteriet. Dessutom måste kameran tåla snö, regn och starka vindar utan att gå sönder.

Regler och bestämmelser

Sedan lagen ändrades i Sverige sätter alltfler jägare upp åtelkameror. Men det finns en del regler och bestämmelser du behöver rätta dig efter för att få sätta upp en åtelkamera. Allt för att undvika problem i framtiden!

När du sätter upp en åtelkamera måste du även sätta upp en skylt där det står klart och tydligt att det finns en övervakningskamera på området samt vem det är som satt upp kameran.

Detta så att personer som känner sig kränkta av kameran kan kontakta dig om de eventuellt kommit med på bild.

Du får inte heller dela bilder av personer eller fordon med andra personer än rättsväsendet. Ett bra tips är att radera bilder av personer eller fordon omedelbart. Om du inte misstänker att ett brott har begåtts.

Och du som arrenderar jaktmark måste först få tillstånd av markägaren innan du kan sätta upp någon åtelkamera eftersom en kamera endast fås sättas upp på mark du äger personligen. Läs mer om hur värmekameror funkar här!

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *