Rollistan i fifty shades-serien

Grundläggande kunskap om högskolepoäng

För att förstå vad ett högskolepoäng betyder måste vi först ha en grundläggande kunskap om begreppet. Kan du gissa hur många poäng en termin kan vara värd? Låt oss ta reda på det!

Hur många poäng är en termin?

I svenskt universitets- och högskolesystem har vi standardpoäng för att mäta en termins arbetsbelastning. För heltidsstudier under en termin räknas det som 30 högskolepoäng. Men om du studerar på deltid, förändras dessa siffror. För deltidsstudier (50%) blir det 15 poäng per termin och för mindre intensivt (25%) så blir det 7,5 poäng för hela terminen.

Terminens poäng och din personliga studieplan

Det är viktigt att komma ihåg att dessa siffror bara är riktmärken och att varje individ är unik. Hur mycket du kan studera beror på din personliga situation och dina omständigheter. Planera din studietid och arbetsbelastning på ett sätt som fungerar för dig.

Sammanfattning

Så, för att besvara frågan “hur många poäng är en termin”, så kan vi sammanfatta att en termin på heltid vanligtvis är värd 30 högskolepoäng. Men det är viktigt att komma ihåg att poängen bara är en indikator och inte det viktigaste. Fokusera istället på att välja kurser som intresserar dig och som ger dig den kunskap du söker.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla
Läs mer

Lyrics how do i say goodbye

Hur mårnga Champions League titlar har Liverpool? Liverpool Football Club är en av de mest framstående klubbarna i…