Vem är tv-profilen gröna lund

Blödning efter förlossning är något som alla kvinnor kan förvänta sig. Men hur länge pågår denna blödning egentligen? Vanligtvis kan blödningen pågå i 2-6 veckor, men det kan variera från kvinna till kvinna.

Det är viktigt att förstå att begreppet “normalt” kan vara ganska flexibelt här, eftersom varje kvinna kommer att ha en annan upplevelse. Vissa kvinnor kan uppleva en riklig blödning under de första dagarna, medan andra kanske bara har en lätt blödning. Om du är orolig över något eller om blödningen är extremt kraftig, är det viktigt att kontakta din läkare eller barnmorska för att få råd och stöd.

När det gäller själva blödningen kan den genomgå olika faser. Under den första fasen kan blödningen vara riklig och röd och pågå i cirka 1-3 dagar. Därefter kan blödningen bli brun-blodig under den andra fasen, som kan pågå i cirka 2 veckor. Slutligen kan blödningen bli gul-vitaktig och seg i den tredje fasen, och detta kan pågå i upp till cirka 6 veckor.

Det är också möjligt att du märker “klumpar” i din blödning, vilket kan vara helt normalt. Men om dessa klumpar är stora som en citron eller större, bör du kontakta din läkare för att få det utrett.

Om du upplever något av följande symtom är det viktigt att du kontaktar en vårdpersonal:

– Om din blödning är extremt riklig och inte minskar över tid
– Om du märker stora klumpar i din blödning
– Om du känner dig yr eller svimfärdig
– Om du upplever smärta i magen

Kom också ihåg att blödningen kan vara intermittent och kan öka både under aktivitet och vid amning, när hormoner får livmodern att dra ihop sig. Det är därför viktigt att vara uppmärksam på din blödning och att söka läkarvård om du känner oro.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla
Läs mer

Hur länge håller mat i kylen

V75-tips lördag av Micke Nybrink Vem skulle inte vilja ha de bästa V75-tipsen inför den kommande lördagen? Micke…