Lax i ugn med dijonsenap och crème fraiche
Låt oss dyka ned i en värld av maträtter. Lax i ugn med dijonsenap och crème fraiche, hur spännande ligger det inte i din mun, huh? Vi ska avslöja hemligheterna bakom denna lyxiga rätt.
Varför använda dijonsenap och crème fraiche?
Både dijonsenap och crème fraiche tillför unika smaker till laxen som inte bara förbättrar dess naturliga smaker, utan också gör det till en mer njutbar upplevelse. Dijonsenapen tillför en stark och kryddig smak, medan crème fraiche ger ett mjukt och krämigt inslag som balanserar ut senapens intensitet.
Ingredienser
- Lax filé
- Dijonsenap
- Crème fraiche
- Salt och peppar
- Olivolja
Steget att följa:
Det första steget är att förbereda laxen. Du kan börja med att tända ugnen. Sätt sedan på dijonsenapen och crème fraiche på laxen, och krydda efter behov. Och voila, du har nu tillagat en fantastisk laxrätt i ugnen med dijonsenap och crème fraiche!
Ingrediens | Mängd | Funktion |
---|---|---|
Lax | 2 filéer | Huvudingrediensen i rätten |
Dijonsenap | 2 msk | Tillför en stark och kryddig smak |
Crème fraiche | 2 msk | Gör rätten mjuk och krämig |
Salt och peppar | Efter smak | För att krydda rätten |
Olivolja | 1 msk | För att smörja in laxen |
Och det är precis så enkelt att laga lax i ugn med dijonsenap och crème fraiche. Nu kan du njuta av en underbar middag med din familj och vänner. Smaklig måltid!