Hur ont gör en spricka i revbenet

Loreen – ett namn som är synonymt med succé i Melodifestivalen. Loreen, den magnetiska artisten som har skapat magi på Melodifestivalens scen.

Deltagande År Position
Första Deltagande 2011 4:e Plats
Andra Deltagande 2012 1:a Plats

Men hur många gånger har Loreen egentligen varit med i Melodifestivalen? Svaret kan överraska dig. Loreen har faktiskt bara deltagit i Melodifestivalen två gånger. Första gången var år 2011, då hon framförde låten “My Heart is Refusing Me”, vilket gav henne en respektabel fjärde plats. Men det var hennes andra deltagande som verkligen satte henne på kartan.

2012: Ett magiskt år för Loreen

Det var år 2012 som Loreen gjorde en återkomst i Melodifestivalen – och vilken återkomst det var! Med sin hypnotiska och ikoniska låt “Euphoria”, erövrade hon inte bara Sverige utan också hela Europa, och tog hem vinsten i Eurovision Song Contest samma år. Loreens prestation på Melodifestivalens scen 2012 är känd som en av de mest framstående i tävlingens historia.

Loreens prestationer i siffror

  • Första deltagande: 2011 – 4:e plats
  • Andra deltagande: 2012 – 1:a plats

Så, det är bekräftat: Loreen har tagit Sverige och världen med storm två gånger i Melodifestivalen. Hennes råa talang och unika framträdanden har gjort henne till en ikon inom svensk popkultur. Även om hon endast har deltagit två gånger har hennes inverkan på Melodifestivalen varit monumental. Tur att hon bestämde sig för att stå på scenen den där dagen 2011, eller hur? Tänk på all musik vi hade missat…

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla
Läs mer

Happy valley – säsong 3 sverige

Vem är Håkan Hellström? Håkan Hellström är en av Sveriges mest respekterade popmusiker, känd för sina emotionellt laddade…
Läs mer

Vem åkte ut i idol 2022

Bra låtar att sjunga på fest Alla har varit där. Mic i handen, ljusen svajande, alla ögon på…
Läs mer

We are young we are free

Paul Anka och Louis Yeager – En Närmare Belysning Först och främst, vem var Louis Yeager (skilda)? Louis…