Kanal 5 alla mot alla tabell

Är du sugen på något riktigt gott till middag? Låt mig presentera dig för fläskytterfilé i ugn med sås sambal oelek. Låter det inte som en läckerbit? Gör dig redo att ta din middag till nästa nivå med denna spännande rätt.

När det gäller att laga något gott till middag är fläskytterfilé i ugn med sås sambal oelek definitivt ett recept att prova. Det är en enkel och läcker rätt som kommer att imponera på dina smaklökar.

Förberedelser

Innan vi börjar, låt oss gå igenom några av de huvudsakliga ingredienserna du kommer att behöva för att förbereda denna utsökta måltid. Jag lovar att det inte kommer att bli komplicerat!

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 2 msk sambal oelek
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar

Steg för steg

Så, nu när du har alla dina ingredienser redo, är det dags att dyka in i köket och starta din kulinariska resa för att förbereda en oförglömlig fläskytterfilé i ugn med sås sambal oelek!

Steg Beskrivning Tid
1 Skär ytterfilén i skivor och stek dem på medelstark värme tills de får en fin färg. Krydda med salt och peppar. 10 min
2 Sätt ugnen på 200 grader celsius och lägg de stekta skivorna i en ugnsform. 5 min
3 Hacka vitlöksklyftorna och blanda dem med sambal oelek, soja och grädde i en skål. Häll sedan såsen över köttet. 15 min
4 Baka i ugnen i cirka 35-40 minuter tills såsen börjar bubbla och får en fin färg. 35-40 min

Låter det bra, eller hur? Njut av din läckra fläskytterfilé i ugn med sås sambal oelek och glöm inte att dela dina tankar med oss. Är den inte helt enkelt fantastisk?

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla
Läs mer

Hur mycket rot har jag kvar

Hur påverkas miljön av upprepade accelerationer och inbromsningar? Miljön påverkas mer än vi tror av våra dagliga aktiviteter,…